Пентагон отримав перші тестові легкі танки Mobile Protected Firepower (фото)

Пентагон має намір витратити 16 млрд доларів на нове озброєння.

General Dynamics Land Systems та BAE Systems почали передачу армії США перших тестових зразків своїх легких танків, які були створені за програмою Mobile Protected Firepower. Таким чином, Пентагон виходить на фінішну пряму в одній зі своїх ключових програм з підвищення аеромобільності та бойової потужності підрозділів, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Як очікують у Пентагоні, ці бойові машини мають значно підвищити бойову потужність аеромобільних та піхотних з'єднань. Загалом на програму Mobile Protected Firepower планується витратити 16 млрд доларів, які включають розробку, виробництво близько 500 легких танків та експлуатаційні витрати.

Необхідно зазначити, що строки постачання прототипів легких танків, через світову епідемічну ситуацію, "зсунулись вправо". General Dynamics та BAE Systems мали надати до кінця серпня по 12 зразків бойових машин, але перші машини були передані лише на днях, а завершення постачання тепер заплановано на 2021 рік.

У результаті, після отримання всіх машин та тестувань, армія США має обрати один із запропонованих варіантів, які, щоправда, мають доволі схожі можливості та побудовані із широким використанням вже відпрацьованих технологій.

Зокрема, обидва прототипи озброєні 105-мм гарматою з автоматом заряджання, що дозволило скоротити екіпаж до трьох осіб. Додамо, що заявлена скорострільність прототипу BAE Systems становить до 12 пострілів за хвилину. Обидва танки отримали сучасні цифрові системи управління вогнем, наприклад, General Dynamics використала систему з останньої модернізації основного бойового танка M1A2 Abrams SEP v3.

Водночас жорсткі умови конкурсу, якими передбачено можливість транспортування декількох легких танків літаком Boeing C-17 Globemaster III, який підіймає до 77,5 тонн, обмежило вагу бойових машин. Тому обидві компанії зробили ставку на комбіноване бронювання із широким залученням композитних матеріалів, а також широке застосування ряду сенсорів та інтеграцію до інформаційних систем поля бою для підвищення тактичної обізнаності екіпажу.

Додамо, що програма Mobile Protected Firepower доволі тісно пов’язана із програмою Optionally Manned Fighting Vehicle, яка має на меті знайти заміну БМП M2 Bradley, що знаходиться у строю з 1981 року. Враховуючи заміну тисяч бойових машин, ця програма більш масштабна та оцінюється у 46 млрд доларів.

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....

Відпрацювали влучно: Розвідники знищили техніку та польовий склад РФ на Запорізькому напрямку (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 10:57

Українські розвідники знищили до десяти одиниць техніки та польовий склад російських військових. Такі результати ГУР показало лише за дві доби, передають Патріоти України. "Горять "УАЗи" і "КамАЗи", пікап з туреллю (турельна установка, - ред), бензовоз...