Пентагон заявив про ліквідацію організаторів кривавого теракту в Кабулі

Бойовий дрон MQ-1 Predator

Військові США провели спецоперацію з ліквідації бойовика угруповання «Ісламська держава в Хорасані», якого вважають організатором теракту в Кабулі у четвер, 26 серпня, повідомляють Патріоти України з посиланням на DW .

Згідно з письмовою заявою представника Центрального командування ВС США Вільяма Урбана, удар був нанесений за допомогою безпілотного літального апарату в афганській провінції Нангархар.

Вбитих і поранених серед цивільного населення, за попередніми даними, немає.

Нагадаємо, в результаті вибуху в аеропорту Кабула 26 серпня, за останніми даними, загинули понад 200 осіб, в тому числі 14 американських військовослужбовців (ще 18 отримали поранення і були евакуйовані). Президент Сполучених Штатів Джо Байден запевнив, що США знайдуть винних і вже готують удари по «Ісламській державі».

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...

Амбітний експеримент: В Україні на полі бою випробовують нові американські технології, - The New York Times

понеділок, 29 квітень 2024, 13:30

Війна в Україні, на думку багатьох американських посадовців, стала "випробувальним полігоном" для низки військових технологій, які швидко розвиваються. Про це йдеться у статті The New York Times, яку опублікували 23 квітня, передають Патріоти України. ...