"Перебував у ейфорії": Нацгвардієць на псевдо "Покемон" розповів, як збив російську ракету Х-55 (відео)

20-річний військовослужбовець Національної гвардії України на псевдо "Покемон" розповів, як збив російську крилату ракету Х-55 під час нічної атаки на Київ 9 травня. Захисник України зізнався, що від влучного пострілу кілька годин перебував у ейфорії, передають Патріоти України.

Він також запевнив, що українська система протиповітряної оборони збиватиме усі ворожі цілі. Відповідне відео опублікувала пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

"О 4:05 почалася тривога, ми вийшли на бойове чергування, як завжди. Потім о 5 годині нам передали, що вони (ракети.– Ред.) уже наближаються до Києва. А о 5:23 я візуально та акустично цю ракету виявив і знищив повітряну ціль", – розповів "Покемон".

"Коли ракета вийшла і пішла за ворожою ракетою, то в небі був спалах і звук. Тоді я зрозумів, що збив ракету. Я одразу кричав: "Ура". […] Я був в ейфорії десь до 7-ї години. Коли я заступав на чергування, думаю, сьогодні у брата день народження, можливо, зроблю подарунок. Коли збив ракету, я вже розумів, що зробив подарунок", – додав він.

Окремо захисника, який врятував українців від ворожої ракети, привітав командувач Національної гвардії України Юрій Лебідь.

"Українці можуть не хвилюватися. Наша ППО завжди зможе збити ворожу ціль", – запевнив нацгвардієць. Варто зазначити, що військовослужбовцю лише 20 років. Він долучився до "Гвардії наступу" та взяв собі позивний "Покемон". Він здійснив пуск із ПЗРК "Ігла" та влучним пострілом збив крилату ракету Х-55.


Кількість загиблих внаслідок удару по Харкову зросла

субота, 18 травень 2024, 12:45

Кількість загиблих внаслідок удару РФ по Харкову у п’ятницю, 17 травня, зросла до чотирьох — у лікарні помер 33-річний чоловік, який отримав поранення. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. За його слова...

Потрібно було менше години: Українські спецназівці знищили російських штурмовиків (відео)

субота, 18 травень 2024, 12:30

Спецназівці Нацгвардії знищили цілу групу російських окупантів, які штурмували позиції Сил оборони України. На це пішло не більше години. "Штурмова група ворога рухалась не підозрюючи що за ними спостерігають пілоти БПЛА 2 окремого загону Центру спеціа...