Передвиборча делегація ПАРЄ в Україні з ганьбою пакує валізи. Президент ПАРЄ заявляє про порушення Києвом своїх зобов'язань перед Асамблеєю

На думку представника третього полу Ліліана Морі Паск'є можна віднайти третій шлях у міжнародному праві, де державу-агресора поновлюють в правах у ПАРЕ без виконання жодних умов Асоціації, а жертву агресії переслідувати за несприйняття таких реалій

Ліліан Морі Паск'є

Передвиборча делегація Парламентської асамблеї Ради Європи достроково припинила свою роботу в Україні. Про це йдеться у заяві на сайті Асамблеї, зазначають Патріоти України.

Делегація ПАРЄ перебувала у Києві 2-3 липня для оцінювання передвиборчої ситуації перед позачерговими парламентськими виборами в Україні, які відбудуться 21 липня.

В Асамблеї нагадали, що у листі від 2 липня голова Верховної ради поінформував президента ПАРЄ Ліліан Морі Паск'є, що український парламент відкликав своє запрошення для спостереження за достроковими виборами.

"Як наслідок цього рішення передвиборча делегація вирішила припинити свою діяльність достроково", - сказано у повідомленні.

Зазначено, що до ухвалення цього рішення делегація ПАРЄ провела зустрічі з лідерами і представниками ряду партій, що беруть участь у виборах, представниками громадянського суспільства і засобів масової інформації, представниками місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі (БДІПЛ/ОБСЄ) зі спостереження за виборами в Україні, а також дипломатами. Інші зустрічі були скасовані.

До складу делегацій увійшло чотири представники на чолі з виконувачем обов'язки делегації Мартом ван де Веном з Нідерландів. Також серед членів делегації були представники Польщі, Сан-Марино та Азербайджану.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Ліліан Морі Паск'є висловив/ла жаль з приводу рішення Верховної ради і наголосила: Україна, як член Ради Європи, перебуває під процедурою моніторингу Асамблеї та має зобов'язання запропонувати Асамблеї спостерігати за президентськими й парламентськими виборами.

Відповідаючи на лист спікера Верховної ради, Паск'є зазначив/ла, що Асамблея має тривалу практику, що сягає 1994 року, співпраці з Україною щодо спостереження за виборами, що дозволило "істотно поліпшити" законодавчу базу країни та виборчої практики.

"Я повинна підкреслити, що Україна, як член Ради Європи, перебуває під процедурою моніторингу Асамблеї та має зобов'язання запропонувати Асамблеї спостерігати за президентськими й парламентськими виборами", - додав/ла Паск'є .

На закиди мосьє/ мадам Паск'є відповіла речниця МЗС пані Катерина Зеленко. Прикро, однак шанована колись Асоціація в особі свого очільника знов вдалась до політичних маніпуляцій, в котрих нема місця міжнародному праву.

Напередодні голова Верховної hади Андрій Парубій скасував запрошення для ПАРЄ здійснювати спостереження за достроковими парламентськими виборами в Україні. Минулого тижня Парламентська асамблея Ради Європи погодилася повернути росіян без жодних санкцій. Після цього комітет Верховної ради із закордонних справ рекомендував призупинити участь української делегації в сесії ПАРЄ до ухвалення рішення Венеціанської комісії щодо повноважень делегатів від Держдуми РФ, обраних за участю мешканців Криму.

"Не кожен отримає те, чого бажає": Генерал США пояснив, скільки Україні треба мобілізувати людей

вівторок, 16 квітень 2024, 18:28

Україні необхідно мобілізувати близько півмільйона людей, але необхідно провести для них дуже ґрунтовні навчання. Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж, передають Патріоти України. "Обговорю...

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...