Перетворилась на пропутінську "блогерку": Фейки про удар окупантів по ТРЦ у Кременчуку поширювала місцева наркоторгівка

Росія залучає наркокур’єрів та наркоманів для інформаційної війни. Однією з таких виявилась кременчужанка, яка поширювала відомості про те, що у зруйнованому ТРЦ "Амстор" нібито зберігалась американська зброя. Про це повідомив міський голова Кременчука Віталій Малецький у соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, поширювачкою фейків є колишня засуджена за наркоторгівлю Валерія Браца, яка втекла з Кременчука за кордон та працює у соціальних мережах на російських пропагандистів. "Багато хто бачив відео у соцмережах, де начебто кременчужанка розповідає, що у Амсторі зберігалася американська зброя, і ллє бруд у мою адресу та адресу Президента України. Так от! Рашистською недоблогершою виявилася колишня засуджена за наркоторгівлю Валерія Браца, яка втекла з Кременчука за кордон і працює путінською пропагандисткою", - зазначив він.

Посадовець зауважив, що за його інформацією, громадянка неодноразово була затримана правоохоронцями, була осуджена за продаж наркотиків. "А тепер записує "відосики", повторюючи в них фейки Кремля про те, що в ракетній атаці на "Амстор" винна влада України", - зазначив мер міста.

Він додав, що є відомості і щодо інших осіб, які за "дозу" поширюють роспропаганду, а раніше ставили мітки на дахах та парканах. Міський голова Кременчука наголосив, що російські фейки про атаки на Кременчук вже спростовані та застеріг кременчужан, що інформвійна проти України лише посилюватиметься, тому важливо фільтрувати повідомлення у соцмережах і довіряти офіційній інформації.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...