П'ятеро тяжкопоранених: Україна повернула з російського полону ще 12 українців


3 квітня Україна повернула з російського полону 12 українців. 10 військовослужбовців Збройних сил України та двоє цивільних. Як повідомляє в Telegram Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, п'ятеро українських військових поранені.

Зазначається, що ще 24 березня українська сторона також передала Москві п'ятьох поранених окупантів, які перебувають на лікуванні.

"Ми передали частину полонених, які, враховуючи їх важкий стан, підлягають репатріації - це пряма норма з Женевських конвенцій, ратифікованих Україною", - підкреслили в штабі.

Як зазначив керівник Робочої групи координаційного штабу із взаємодії зі ЗМІ та родичами Захисників України Андрій Юсов, Україна розраховує на посилення тиску світової спільноти на Росію з приводу виконання ним Женевських конвенцій.

Поліція евакуювала вже понад 300 людей: Голова МВС Клименко розповів про атаки і оборону на Харківщині

субота, 11 травень 2024, 16:29

На Харківщині українські прикордонники разом з іншими воїнами відбили низку російських атак та ведуть оборонні бої. Військовослужбовці ДПСУ та Нацгвардії утримують позиції та дають відсіч загарбникам. Про це очільник МВС України Ігор Клименко повідомив...

"Для світу небезпечні заводи зброї та засоби контрацепції": Папа Франциск закликав молодь народжувати більше

субота, 11 травень 2024, 15:42

Папа Римський Франциск закликав молодих людей народжувати більше дітей, щоб запобігти поступовому старінню населення. Він заявив, що у світовому голоді винне не перенаселення, а споживацтво. Про це пишуть Reuters та Vatican News, передають Патріоти Укр...