Під Ізюмом росіяни поновили наступ, але вдається не дуже: Арестович розповів про ситуацію на сході

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович розповів, що росіяни поновили наступ під Ізюмом та ще на кількох напрямках, передають Патріоти України.

1 липня росіяни намагались перерізати дорогу Харків – Старий Салтів та відвести загрозу від Печенізького водосховища, яке загрожує постачанням для угрупувань під Ізюмом.

На Сході тривають запеклі бої, росіяни "ожили" на кількох напрямках

Арестович розповів, що росіяни "ожили" в районі Ізюма та Бахмута. Під Ізюмом окупанти почали йти на Барвінкове, на Долину, на Богородичне та на Святогірськ. Наступ на Пришиб в них не дуже виходить – стріляють, намагаються рухатися, але наразі марно. Також російські загарбники намагаються йти на Закотне.

Найголовніший "театр" під Лисичанськом. Там російські війська намагаються з Півдня штурмувати, йде спецназ, вагнерівці, підрозділи так званих "ЛНР" та "ДНР", – розповів Арестович. Наразі росіяни частково зайняли НПЗ у Лисичанську, на його території йдуть бої.

Окупанти планують замкнути сили ЗСУ у подвійне кільце

Попаснянське групування намагається наступати та вийти на Малорязанцеве, щоб замкнути Лисичанськ з тилу. Радник глави каже, що "не зовсім вони замкнуть, але вони радісно намагаються".

При цьому росіяни зосередили ще один рух у напрямку Бахмута, щоб зробити ще один котел. Але цей замисел потрібно ще реалізувати. З цим у мене є сумніви. Подивимось, що реально відбудеться на полі бою, – сказав Арестович.

Також окупанти намагаються йти на Нью-Йорк та Авдіївку, але в них нічого не виходить. Натомість у Вугледарі артилерійські дуелі трохи "затормозились".

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...