Піддались на шантаж Пушиліна? Україна на переговорах по Донбасу в ТКГ погодила чотири ділянки розведення сил

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік зазначив, що сторони дотримуються повного і всеосяжного режиму припинення вогню.

Українська делегація в Тристоронній контактній групі переговорів щодо Донбасу погодила ще чотири ділянки розведення сил і засобів. Групі з питань безпеки доручили розробити детальний план і фіналізувати проект доповнення до Рамкового рішення ТКГ від 21 вересня 2016 року. Про це ввечері в середу, 2 вересня, повідомив Офіс президента України, передають Патріоти України.

Тристороння контактна група повністю погодила рішення про протимінну діяльність, яке стане основою для проведення робіт з гуманітарного розмінування в майбутньому. Були узгоджені координати 19 пріоритетних ділянок розмінування. Розмінування двадцятої ділянки поблизу Золотого буде проходити в рамках проведення робіт з відкриття додаткового КПВВ в цьому районі, попередньо, в листопаді.

Голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Яшар Халіт Чевік зазначив, що сторони дотримуються повного і всеосяжного режиму припинення вогню. "Також спостерігачі СММ ОБСЄ не зафіксували жертв серед мирного населення від початку оголошення режиму припинення вогню. Спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Хайді Грау особливо відзначила досягнення прогресу в питаннях безпеки", – повідомили в ОП.

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...

Втричі більше ніж зазвичай: США оголосили великий пакет військової допомоги Україні

четвер, 25 квітень 2024, 5:25

Міністерство оборони США 24 квітня оголосило про виділення пакета військової допомоги Україні загальною вартістю 1 мільярд доларів – першого відтоді, як Конгрес ухвалив додаткове фінансування для допомоги іноземним союзникам. "Це оголошення є 56 транше...