Підготовка до перемир'я: На Донбасі окупанти ведуть вогонь по силах ООС, українським військовим відповідати заборонено

Штаб операції Об’єднаних сил стверджує, що ситуація на лінії розмежування контрольована, незважаючи на 15 обстрілів з боку російських окупантів, повідомляють Патріоти України з посиланням на штаб ООС.

Українські військові вогонь у відповідь не відкривали - внрховний головнокомандувач Зеленський заборонив.

Дослівно: "Минулої доби на ділянках відповідальності переважної більшості підрозділів обстріли противника не зафіксовано. За винятком, 15 фактів порушення режиму припинення вогню в районі населених пунктів Кримське, Причепилівка, Попасна, Троїцьке, Новозванівка, Новоолександрівка, Оріхове, Авдіївка, Невельське, Лебединське, Опитне, та Водяне".

Деталі: У попередніх зведеннях штаб не вважав, що 15 обстрілів – це "турбуючий вогонь противника". Зокрема, такі твердження відсутні у ранковому зведенні 24 липня або ж 22 липня, коли від ворожого вогню постраждали четверо українських захисників. Водночас, у зведенні йдеться, що противник не стріляв "на ділянках відповідальності переважної переважній більшості підрозділів".

У повідомленні також не вказується, що бойовики використовували заборонене "Мінськом" озброєння.

"В більшості випадків обстріли здійснювалися зі стрілецького озброєння, гранатометів та мінометів калібру 82 мм. В окремих випадках окупанти вели вогонь з мінометів калібру 120 мм. Завдяки належній організації роботи командирів усіх рівнів втрат серед особового складу немає", – зазначили у штабі.

В ООС нагадали про контроль з боку офіцерів за дотриманням режиму "тиші" з боку українських військових та про можливість наших захисників відкривати вогонь у відповідь.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...