Підіграє Путіну: Фіцо заявив, що блокуватиме вступ України в НАТО і заговорив про загрозу Третьої світової війни

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що має намір блокувати вступ України в НАТО. За його словами, розширення Північноатлантичного альянсу нібито може призвести до початку Третьої світової війни, передають Патріоти України.

Фіцо пообіцяв, що, будучи при владі, робитиме все, щоб Україна не стала частиною НАТО. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу STVR, повідомляє словацьке видання Pravda.

Глава уряду Словаччини фактично повторив кремлівські наративи, заявивши, що можливий вступ України до Альянсу може загрожувати початком Третьої світової війни. Також політики пообіцяв блокувати вступ України в НАТО, поки він при владі.

"Поки я є прем'єр-міністром Словацької Республіки, я спонукатиму депутатів, над якими маю політичний контроль як голова партії, щоб вони ніколи не погодилися на членство України в НАТО", – сказав Фіцо.

Вас може зацікавити:"Ситуація дуже сумна": що стало причиною посухи в Україні та коли нарешті підуть дощі

При цьому він додав, що не проти вступу України до Європейського Союзу. Варто зазначити, що такі висловлювання Фіцо озвучив після нещодавніх заяв про необхідність поновлення відносин із РФ. Політик заявив, що якщо війна в Україні закінчиться в період дії мандата нинішнього уряду Словаччини, тобто до 2027 року, він має намір зробити все для відновлення "економічних і нормальних" відносин Євросоюзу з Росією.

Серед них буде українець: Папа римський Франциск призначить нових кардиналів

понеділок, 7 жовтень 2024, 14:05

Папа Франциск заявив 6 жовтня, що призначить 21 нового кардинала з усього світу. Нові кардинали представляють Аргентину, Бразилію, Чилі, Перу, Італію, Великобританію, Сербію, Японію, Індонезію, Канаду, Кот-д'Івуар, Алжир та Україну, повідомляють Патріо...

Більшості ветеранів з Хмельниччини відмовили в оформленні інвалідності: Український комбат висловився про корупційний скандал у МСЕК

понеділок, 7 жовтень 2024, 12:58

Більшість ветеранів війни з Хмельниччини, які подали в МСЕК документи для оформлення інвалідності, отримали відмову. Про це повідомив командир 2-го батальйону Третьої штурмової бригади Дмитро Кухарчук у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти Україн...