Після масштабного концерту Лепса в окупованому Донецьку стався спалах коронавірусу, - Казанський (відео)

Концерт Лепса відвідали близько 70 тис. осіб, через що вже на початку жовтня донецькі лікарні зіткнулися з масовим напливом хворих.

Самопроголошена влада "ДНР" підтвердила масштабний спалах COVID-19 в регіоні, який сталася після концерту російського співака Георгія Лепса в вересні 2020. Про це повідомив відомий український блогер Денис Казанський в Twitter і на YouTube з посиланням на слова одного з "лідерів" так званої "ДНР" Андрія Пургіна, передають Патріоти України.

"Пам'ятаєте, нещодавно в Донецьку був концерт Лепса? "ДНРівці" страшно пишалися, що зібралося близько 70 тис. осіб. А тепер вони визнають, що концерт викликав спалах COVID-19. Лікарні переповнені, не вистачає ліків і лікарів. Люди вмирають. Лепс приніс смерть", – зазначив блогер.

Так, Пургін, в свою чергу, в одному з інтерв'ю заявив, що концерт Лепса відвідали близько 70 тис. осіб, через що вже на початку жовтня донецькі лікарні зіткнулися з масовим напливом хворих. "До другої хвилі не просто не готувалися, а банально її проспали і фактично частково спровокували", – сказав "лідер ДНР".

Пургін зазначив, що медичні установи "ДНР" масово заявляють про брак персоналу, медикаментів і апаратів штучної вентиляції легенів. "У жовтні настав колапс, який неможливо приховати", – йдеться в повідомленні.

"Важливо, щоб якомога більше людей знали, в чиїх руках зараз опинився Донецьк і що ці люди роблять з Донбасом та його жителями", – підсумував Казанський.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...