"Після провалів в Україні РФ більше не є наддержавою", - міністр оборони Великої Британії

У президента Росії Володимира Путіна починає з’являтися розуміння, що РФ більше не є наддержавою через низку невдач російської армії в Україні. Таку думку висловив міністр оборони Великобританії Бен Воллес в інтерв’ю Evening Standard, передають Патріоти України.

"Він щойно виявив, що (Росія - ред.) – не наддержава. Це ключовий момент. З одного боку, ви повірили у власний хайп, паради, на яких ви рахували танки, вважали, що є невразливими, а на ділі – ні", – сказав він.

Глава британського Міноборони зазначив, що російські сили програють в Україні через "свої військові можливості" та хибні "стратегічні припущення" досягти свого керівництва. "На кожному кроці вони недооцінювали Україну і переоцінювали Росію. Але у Путіна в загашнику є мільйони людей, яких він може запхати у м'ясорубку без правил, без поваги до людських життів, до невинних людей і цивільного населення", – додав Воллес.

Він зазначив, що в останні дні контрнаступ України в Херсонській області сповільнився, та вона все одно зберігає перевагу, тоді як Росія "стикається з катастрофічною втратою бойового духу, поганим оснащенням, значним дефіцитом боєприпасів та політичною нестабільністю".

"Його (Путіна) стратегічні припущення, схоже, помилкові в усьому. Навіть обстріл випадкових цивільних об'єктів, в той час як ви повинні були обстрілювати військові цілі, не є стратегічним або розумним використанням обмежених ресурсів", – вважає міністр оборони Британії.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...