Після слів про можливість ядерного удару по Газі: В Ізраїлі відсторонили міністра

Міністр спадщини Ізраїлю Аміхай Еліягу був відсторонений від посади на невизначений термін після того, як він сказав в інтерв'ю, що скидання ядерної бомби на сектор Газа було "однією з можливостей". Про це пише Politico, передають Патріоти України.

"Заяви Еліягу не відповідають дійсності", - підкреслив прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу.

Ізраїль і його збройні сили "діють відповідно до найвищих стандартів міжнародного права, щоб не завдавати шкоди невинним людям", додав прем'єр-міністр.

Член ультранаціоналістичної партії "Оцма Єгудіт" ("Єврейська влада") Еліягу раніше в неділю заявив в радіоінтерв'ю, що, оскільки "в секторі Гази немає некомбатантів", застосування атомної зброї проти палестинського анклаву є "однією з можливостей".

Пізніше Еліягу спробував виправити свою заяву, зазначивши, що "всім розумним людям зрозуміло", що його выдсилка до ядерної зброї була "метафоричною". Лідер опозиції Яїр Ліпід зажадав негайного відсторонення Еліягу, засуджуючи "шокуючу і божевільну заяву безвідповідального міністра".

Широко поширена думка, що Ізраїль, який має одну з найпотужніших армій на Близькому Сході, володіє ядерною зброєю, хоча він ніколи публічно не проводив ядерні випробування.

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...