"Після виборів президента другий місяць цілковите безвладдя. Місцеві політики роблять, що хочуть", - Сергій Жадан

У Харкові та всій Україні напередодні виборів підігрівається і проукраїнська частина суспільства, і проросійська.

Сергій Жадан. Фото: MyKharkov.info.

Харківська влада у червні ухвалила рішення про перейменування проспекту Петра Григоренка на честь радянського маршала Георгія Жукова, а днями відновила знесений пам'ятник останньому. Це піар-хід міського голови Кернеса. Про це говорить в інтерв'ю письменник Сергій Жадан, передають Патріоти України.

"Геннадій Адольфович готується до виборів, намагається підігріти й консолідувати свій і без того стабільний електорат. У країні фактично панує безвладдя. Порушивши закон, він нічим не ризикує (за поширення і публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму представнику влади загрожує позбавлення волі на 5-10 років. - ред.). Кернес ніколи не приховував своїх поглядів. Хоча п'ять років змушений був підлаштовуватися під риторику Києва. Тепер у нього розв'язалися руки. Не має стримуватися", - пояснює він.

У Харкові та всій Україні напередодні виборів підігрівається і проукраїнська частина, і проросійська, вважає Сергій Жадан. "Це створює напругу. З моменту президентських перегонів атмосфера наелектризована. Думаю, це триватиме до завершення парламентської кампанії.

Але таке - по всій країні. Україна перебуває в зоні ризику. Після виборів президента в нас другий місяць цілковите безвладдя. Місцеві політики роблять, що хочуть. Центральна влада не дає притомних сигналів. Усі - у підвішеному стані", - додає письменник.

Джерело: Gazeta.ua

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...