"Північний потік-2" теж не забудуть: Канцлер Австрії нагадав Путіну про санкції у разі вторгнення в Україну

Пакет санкцій, підготовлений Європейським Союзом у разі вторгнення Росії в Україну, включає заходи проти газопроводу "Північний потік-2". Про це заявив у понеділок канцлер Австрії Карл Негаммер, його цитує агентство Reuters, передають Патріоти України.

"Тоді (у разі вторгнення Росії) сертифікацію (газопроводу) буде призупинено. У цьому немає жодних сумнівів. Тому це означає, що "Північний потік-2" є частиною санкцій", - сказав Негаммер на пресконференції в понеділок.

Негаммер додав, що підготовлені Євросоюзом санкції можуть бути "активовані одним натисканням кнопки", а обхід цих санкцій "неможливий" або "по можливості ускладнений" завдяки гарній підготовці Єврокомісії, додає австрійське видання Der Standard.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи буде також активований режим санкцій, якщо Путін визнає незалежність ОРДЛО, Негаммер сказав, що "режим санкцій узгоджується в межах Європейського Союзу, тому я прошу у вас розуміння, що тут не буде окремих думок".

До цього від європейських політиків також лунали заяви про можливість зупинки проєкту "Північний потік-2" у разі нападу РФ на Україну. Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок говорила, що у разі російського вторгнення в Україну газопровід "Північний потік-2" може потрапити під санкції Заходу. Про те, що газопровід "Північний потік-2" не буде запущено в роботу, говорив і глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...