План Путіна - затягнути бої на сході України, він побоюється зближення Києва з ЄС і НАТО, - Расмуссен

Найбільший ризик для України - це затяжна війна з Росією. Приклади Південної Осетії, Криму, Донбасу і Придністров'я свідчать про те, що росіяни спеціалізуються на таких конфліктах, передають Патріоти України.

Глава Кремля Володимир Путін вважає, що поки на сході української держави буде тліючий або заморожений конфлікт, країна не зможе зробити крок вперед до НАТО і Євросоюзу. Путін не може здобути повноцінну перемогу, тому намагатиметься максимально затягнути ситуацію і уповільнити післявоєнну відбудову держави. Про це заявив колишній генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Андерс Фог Расмуссен.

"Перш за все, я вважаю, що наразі найбільший ризик - це тривалий конфлікт. Росіяни - майстри затяжних конфліктів. Ви тільки подивіться на Грузію - у Південній Осетії це триває з 2008 року, у Криму - з 2014-го на Донбасі теж. У Молдові, у Придністров'ї вони вже десятиліттями. Тому вони фахівці в цьому", - розповів він у інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, якщо військові дії на сході України затягнуться, післявоєнна відбудова країни ускладниться. Путіну не вдасться досягти поставлених цілей, тому його завдання – максимальне затягування конфлікту.

"Тому я думаю, що наразі найбільший ризик у тому, що його мета (Путіна) - це затягування конфлікту. Він не може здобути повну перемогу. Але з іншого боку, він просто намагатиметься тягнути це нескінченно", - підкреслив Андерс Фог Расмуссен.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...