"Плани не збігаються з реальністю": У ГУР розповіли, скільки Shahed виробляють у Росії

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов упевнений, що Росія, як і раніше, сильно залежить від поставок дронів-камікадзе іранського виробництва Shahed з Тегерана, оскільки не змогла налагодити власне виробництво. Ударними безпілотниками ЗС РФ продовжують атакувати українські території і "вимотувати" засоби ППО, передають Патріоти України.

"Зараз залежність Росії від поставок з Ірану залишається критичною. Вони рухаються в бік налагодження власного виробництва. І таке виробництво вже є, в основному йдеться про великовузлове складання. Кількість невисока — близько 30 одиниць на місяць. Вони планують вийти на високі показники, але поки що плани з реальністю не збігаються", — каже Фокусу Юсов.

У ЗМІ повідомляли, що західні країни ведуть роботу з Тегераном за кількома напрямками, щоб зупинити співпрацю з РФ. Зокрема, за інформацією американських медіа, США вели переговори про можливе послаблення санкцій в обмін на припинення поставок ударних дронів і комплектуючих для ЗС РФ. Рано чи пізно Тегеран може припинити співпрацю з Росією в цьому напрямку. І тоді країна-агресор зіткнеться із серйозною проблемою.

"Це значно вплине на можливості країни-агресора [якщо Тегеран зупинить поставки — прим.]. Але водночас РФ працює над локалізацією [комплектуючих]. І вже у збитих зразках виявляються елементи російського виробництва", — повідомляє Юсов. Поки поставки з Ірану тривають, РФ не залишає намірів продовжити інтенсивні обстріли України ударними дронами Shahed-136/131.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...