"Почали дуже тиснути": Арестович пояснив, чому Росії важливо контролювати Ізюм (відео)

Контроль ситуації в місті Ізюм дозволяє армії РФ вийти на решту території Луганської області. Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович у своєму інтерв'ю російському адвокату та правозахиснику Марку Фейгіну, передають Патріоти України.

Арестович переконаний, що місто на Харківщині необхідне окупантам для того, щоб мати доступ до решти території Луганської області.

Він зазначив, що за підрахунками української сторони взяття міста мало відбутися раніше. Російські найманці мали б це зробити 5 днів тому, але це б могло вплинути на хід переговорів у Стамбулі.

А от потрібний Ізюм окупантам для того, щоб мати потенційну можливість вийти на решту території Луганської області. З цим окупанти поки не поспішають, використовуючи здебільшого авіацію й артилерію.

"Знову ж почали сильно тиснути на решту Луганської області – Рубіжне, Попасна тощо. Там на повну працює російська авіація, артилерія, ракети. Але наземні війська особливо поки не лізуть. Подивимося, що буде далі", – наголосив він.

Станом на 2 квітня російські найманці продовжують контролювати частину Ізюму. Зокрема, повідомляють у Генштабі, вони утримують переправу через річку Сіверський Донець. Це дозволяє їм перегрупувати війська для подальшого наступу.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...