"Початок активної фази російської гібридної війни в Польщі": Дещиця висловився про протести на кордоні України

Польські фермери, які протестують на кордоні з Україною, на сьогодні мають дві важливі вимоги. Одна з них стосується європейської аграрної політики, а друга - заборони на експорт української сільськогосподарської продукції у Польщу. Подекуди ці протести мають також і антиукраїнський характер. Про це в інтерв’ю OBOZ.UA розповів український дипломат Андрій Дещиця та експосол у Польщі (2014- 2022 рр.), передають Патріоти України.

"Так, свідомо чи ні, але ці протести використовують для того, щоб, як мені здається, внести певну напруженість в українсько-польські відносини. Провокаційні та злочинні дії, які також порушують польське законодавство, дуже сильно впливають на відносини між Україною і Польщею. Поліція розпочала слідство, але поки що не встановлено, хто це робить", - розповів він.

На думку Дещиці, поки що не можна говорити, що провокатори досягли своєї мети і власне, посварили Україну та Польщу. За його словами, все буде залежати від того, як обидві сторони на це реагуватимуть. Адже такі провокаційні дії також негативно впливають і на імідж Польщі.

"Я думаю, що сьогодні наявні елементи російської гібридної війни у цьому протистоянні. Власне ці лозунги, заяви і провокації йдуть нібито від невідомих осіб, як стверджують самі організатори. Мовляв, вони не всіх контролюють, хто приїжджає на ці протести, роблячи якісь заяви, поширюючи неправдиву інформацію, зокрема про те, що українське зерно все ще потрапляє на польський ринок, але воно не надходить уже від літа 2023 року. На мій погляд, такі дії – початок активної фази російської гібридної війни в Польщі", - резюмував Андрій Дещиця.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...