"Почуваєшся, як їжачок у тумані": Лукашенко розповів Путіну про коронавірус

Олександр Лукашенко похвалився, що він - "людина міцна", а своєму російському колезі порадив поберегтися.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що переніс COVID-19 на ногах, "і думав, що просто втомився". Про це він сказав, спілкуючись із журналістами після голосування на виборах глави Білорусі 9 серпня, передають Патріоти України із посиланням на TUT.BY.

"Я людина міцна", – заявив нинішній президент. Він зазначив, що зараз проводиться епідрозслідування з приводу того, де він міг заразитися коронавірусом.

"Це стан, як кажуть, – їжачок у тумані. Ідеш, важко, але думаєш – навантаження великі, тому від цього. Але коли домашні мої просигналізували, що є проблеми, ми поїхали в лікарню, переконалися, що я переніс цей вірус на ногах, але хвостом, як каже наш Каранік міністр (міністр охорони здоров'я Володимир Каранік, – ред.), хвостом усе-таки мене ця пандемія вдарила. Якби я не поїхав перевірятися, може, я б так і переніс це", – заявив політик.

Лукашенко зазначив, що обговорював хворобу з президентом РФ Володимиром Путіним. "Я йому про це розповідав і йому дав пораду: "Бережи себе, тому що хвороба виліковна – наші лікарі, молодці, навчилися – але така противна, що далі нікуди", – сказав він.

Президент додав, що йому "треба було кров із носу" 4 серпня, в день звернення до народу та парламенту, "стояти на трибуні". "Тому мене форсованим чином підліковували. А для звичайних людей, якщо поспішати нікуди, ця хвороба виліковна. Але висновки треба зробити: харчування, здоровий спосіб життя і в жодному разі не сидіти вдома, більше на повітрі ворушитися, бігати, стрибати, займатися спортом. Це я вам щиро говорю. Поки настороженості жодної немає, лікарі сказали, що я абсолютно безпечний, тому, якщо зі мною зіткнешся, від мене можеш не тікати", – сказав Лукашенко.

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...