Подарунок "любому Володимиру Володимировичу" на день народження: Відомого Z-блогера та воєнного злочинця, котрий розпочав публічно критикувати кремлівського фюрера, російський суд відправили до СІЗО

У Росії відомого Z-блогера із понад 300 тис. передплатниками Єгора Гузенко ("Тринадцятий") відправили у СІЗО на два місяці – до 5 грудня. Про це повідомила прес-служба ставропольських судів у понеділок, 7 жовтня, передають Патріоти України.

Блогера звинувачують у нападі на поліцейського – застосуванні насильства щодо представника влади (ч.1 ст.318 КК РФ). Йому загрожує позбавлення волі до 5 років.

У суді заявили, що до затримання 5 жовтня підозрюваний перебував у федеральному розшуку за статтею про хуліганство (ч.2 ст.213 КК РФ). За це наприкінці 2021 року Гузенко отримав два місяці домашнього арешту, але втік на війну до України.

Тим часом в Telegram-каналі Гузенко був оприлюднений пост з його фотографією в наручниках. "Тринадцятий" передав своїм підписникам "полум'яні привіти" і пообіцяв "відповісти на гострі питання, коли все заспокоїться".

Нагадаємо, 5 жовтня Єгора Гузенко затримали у його рідному місті Новопавловську. Конфлікт з поліцією почався після того, як бологер відмовився зняти маску з обличчя.

Раніше Єгор Гузенко записав відеозвернення, де різко висловився стосовно Кремля та нинішньої російської влади, а також побічно і про Володимира Путіна.

Список дуже короткий: Хто привітав Путіна з днем народження

понеділок, 7 жовтень 2024, 21:52

Сьогодні, 7 жовтня, свій день народження відзначає російський диктатор Володимир Путін. Його привітали представники Туреччини, Вірменії, Республіки Сербської Боснії та Герцеговини та Білорусі. Про це повідомляють росЗМІ, передають Патріоти України. Як ...

За участь в українській теробороні в Ізюмі: У Москві винесли вирок 72-річному американцю

понеділок, 7 жовтень 2024, 21:44

Суд Москви призначив покарання 72-річному громадянинові США Стівену Хаббарду у вигляді шести років і 10 місяців колонії. Росіяни обвинувачують його в участі у війні на боці України. Про це 7 жовтня пише "Медіазона", передають Патріоти України. Російськ...