Погодився із версією пропагандистів Кремля? Митрополит УПЦ Онуфрій неоднозначно прокоментував обстріл Одеси

Митрополит УПЦ Московського патріархату Онуфрій неоднозначно прокоментував обстріл Одеси 23 липня, натякнувши на версію роспропаганди про те, що причиною руйнувань стала не російська ракета, а українська ППО. Заяву Онуфрія, який сьогодні вранці провів богослужіння у Києво-печерській Лаврі, опублікувала пресслужба УПЦ Московського патріархату, передають Патріоти України.

Онуфрій вислови співчуття духовенству, вірянам і жителям Одеси, де російська ракетна атака зруйнувала Спасо-Преображенський храм УПЦ МП, будинки й забрала життя однієї людини. «Будь-хто, хто цілиться в небо, влучає врешті-решт у самого себе» — заявив Онуфрій, коментуючи руйнування в Одесі.

У своєму зверненні він жодного разу не заявив про причетність російської сторони й не засудив дії російської армії, яка вкотре атакувала Одесу. Раніше Міноборони РФ і російські пропагандисти заявили, що удару по Преображенському соборі в Одесі завдала українська ППО. Там заявили, що їхня «високоточна зброя» вдарила в Одесі по «об'єктах, де готувались теракти проти РФ», а на собор, за версією роспропаганди, впала українська ракета ЗРК.

Обізвав співгромадян "свинями"?: Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків

неділя, 29 вересень 2024, 19:14

Президент Польщі Анджей Дуда постане перед судом через невдале висловлювання про поляків. Засідання заплановано на 2025 рік. Про це повідомляє Fakt, передають Патріоти України. Справа стосується коментарів Дуди щодо глядачів фільму Аґнєшки Голланд «Зел...

Вугледар опинився у лещатах: Експерт оцінив загрозу прориву ворога в місто

неділя, 29 вересень 2024, 18:47

Ситуація довкола Вугледара в Донецькій області доволі складна. За певними даними, зосереджено понад 15 тисяч особового складу російської армії. Про це розповів військовий оглядач Денис Попович, передають Патріоти України. "Сьогодні було повідомлено про...