Поїздки Медведчука до Путіна мають класифікуватися як речі, які містять ознаки державної зради, - український дипломат

Якщо ми перебуваємо у стані війни з РФ, то на розмову з тих чи інших питань має бути відповідний мандат держави.

Роман Безсмертний. Фото: Фейсбук.

Очільник партії Опозиційна платформа - За життя і кум президента РФ Володимира Путіна Віктор Медведчук та його переговори про обмін полонених в обхід Мінська - це недопрацювання спецслужб і нормативної бази. Про це заявив представник України в робочій підгрупі з політичних питань у Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний, передають Патріоти України.

"Якщо ми перебуваємо у стані війни з РФ, то на розмову з тих чи інших питань має бути відповідний мандат держави. У Мінськ їздить офіційна делегація. Подібні делегації (Медведчука. - Ред.) мають класифікуватися як речі, які містять ознаки державної зради", - зазначив Безсмертний.

Він вважає, що те, що п'ятий президент Петро Порошенко не ввів закон про правовий режим воєнного стану та закон про оборону, є наслідком відсутності чіткої правової бази щодо питань війни, додав переговорник. "Тому Служба безпеки та інші служби в дезорієнтації, що їм робити. З мого погляду, ці рішення рано чи пізно будуть ухвалені й ця поведінка буде класифікована як державна зрада або зрада державних інтересів", - зазначив Безсмертний.

За його словами, прихід Медведчука у Верховну Раду може ознаменувати "диверсію на зовнішньополітичному фронті", якщо його призначать, наприклад, заступником голови парламенту, в чиї обов`язки входить представництво України на міжнародному рівні.

Джерело: Громадське.ua

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...