Поки окупанти катують українців: Душ, на обід суп і риба, а після роботи футбол - в яких умовах живуть полонені загарбники (фото)

ЗМІ вдалось побувати у найбільшій установі в Україні, де утримують російських та "ЛДНРівських" полонених. Про це розповіли у репортажі ТСН, передають Патріоти України.

Наймолодшому серед полонених - 19 років, найстаршому - 56. В установі утримуються військові зі всіх регіонів РФ. Росіяни були впевнені, що їх катуватимуть, моритимуть голодом і знущатимуться, але Україна ставиться до них згідно з міжнародними конвенціями.

"Після того, як черговий солдат "другої армії" світу переступає поріг цього табору, він проходить низку обов’язкових процедур. Серед них: здавання на зберігання особистих речей, форми, медогляд, отримання білизни та одягу. Після цього полонені відправляються на 14-денний карантин. Простіше кажучи, проходять адаптацію. Деяких навіть навчають правильно користуватися електрочайником і бойлером", - йдеться у репортажі.

Після проходження карантину полонених відправляють до житлових корпусів, де вони отримують ліжко, тумбочку для особистих речей та постільну білизну. В разі оголошення повітряної тривоги всі полонені, незалежно від часу доби, йдуть до укриття.

"Як і вимагає міжнародне законодавство, полонені в таборі мають право на сон протягом 8 годин. Будять їх о 6-й ранку, дають час на ранкові процедури. Після сніданку полонені працюють. Далі за розкладом - обід. Після завершення робочого часу в них - дозвілля. За бажанням та після узгодження вони можуть навіть грати в футбол на тюремному стадіоні. Після вечері також надається вільний час. О 22:00 полонені мають право піти спати. У вихідні до них приїжджає священник, але в таборі не пригадують, щоб хтось із росіян прохав його вислухати сповідь.", - пише журналіст.

Російські полонені у вільний час також просять книги, щоб почитати. Це можуть бути підручники зі шкільних дисциплін: англійська мова, географія України, фізика.

В раціон росіян входять борщ, риба, салат та м’ясо.

За вказівкою розвідки і військових, адреса "табору полонених" і кількість російських військових, які там перебувають, не розголошується.

"На думку пенітенціаріїв, які працюють з російськими полоненими, близько 60% останніх після обміну повернуться до лав загарбників. Або нинішня російська влада поверне їх примусово", - пишуть у підсумку репортажу.

Надійшов сигнал: Зараз від Росії слід очікувати спроб максимально підвищити свої "акції" перед великими перемовинами, – Постернак

вівторок, 21 травень 2024, 0:55

"Можна із впевненістю констатувати, що почався процес тестування мирного кейсу. Візит держсекретаря США Блінкена в Київ був покликаний отримати згоду Києва на запуск мирного діалогу із Росією та попередній погляд України на можливі компроміси", - про ц...

"Рано чи пізно США знищать бажання в китайського бізнесу працювати з РФ. Наслідки в Китаї розуміють усе більше й більше людей", - Швець

понеділок, 20 травень 2024, 23:50

"Чому китайці бояться американських санкцій?" - пише у своєму блозі Антон Швець. "Ви часто можете чути, що Китай допомагає РФ. І Китай дійсно допомагає, ну, як країна. І є певна державна політика компартії щодо взаємодії з РФ. Але насправді десь полови...