Поки Путін продовжує тирити мультики: Пентагон анонсував завершальні випробування гіперзвукових ракет наземного базування

Американські військові планують здійснити протягом наступних 18 місяців три контрольних тестових пуски розроблюваних гіперзвукових ракет наземного базування перед постановкою їх на озброєння в 2023 році. Таку заяву оприлюднив начальник управління Армії США по гіперзвуковим розробкам генерал-лейтенанта Ніл Тергуд, зазначають Патріоти України.

"У 2022 фінансовому році (почався 1 жовтня - ред.) буде три льотних випробування і ще додаткові випробування у 2023 році", - розповів генерал.

Тергуд підкреслив, що ці фінальні льотні випробування будуть проводитися безпосередньо бойовими частинами, в які вони пізніше надійдуть, а не розробниками.

За словами генерала, військовослужбовці отримають в своє розпорядження нові розробки, щоб "вже зараз тренуватися і бути готовими отримати реальні боєкомплект для стрільби".

Тергуд вважає, що це дозволить військовим ще до постановки на озброєння систем бути підготовленими до їх застосування.

Згідно з опублікованими на поточному тижні фотографій Армії США, перші тягачі з причепами, на яких встановлені контейнери для запуску гіперзвукових ракет наземного базування системи Long Range Hypersonic Weapon (LRHW) (має назву Dark Eagle), доставлені на базу Льюіс-Маккорд в штаті Вашингтон.

Даних про наявність самих ракет в контейнерах немає.

Тим часом, за повідомленням Армії США, на базу крім тягачів Oshkosh M983A4 з трейлерами доставлені і "інші компоненти" комплексів, призначення яких не розкривається. Вказується лише, що вони дозволять військовослужбовцям США проводити повний цикл тренувань по роботі з комплексами.

Планується, що розгортання першої готової до бою американської батареї з гіперзвуковими ракетами буде здійснено вже в 2023 році.

Довідка: Батарея наземного комплексу LRHW складається з командно-штабної машини і чотирьох важких транспортерів з двома контейнерами на кожному з гіперзвуковими ракетами. Радіус дії розроблюваних для армії США гіперзвукових ракет становитиме понад 2775 км. Швидкість який планує гіперзвукового блоку досягає 17 Маха (1 мах = 1224 км/год).

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...