Поки у Путіна клепають мультики про свій "Циркон": США успішно випробували гіперзвукову ракету

Міноборони США успішно провело випробування гіперзвукової ракети, швидкість якої в п’ять разів перевищила швидкість звуку, таким чином зробивши серйозну заявку на перемогу в гонці з Росією і Китаєм, зазначають Патріоти України.

Агентство перспективних оборонних розробок Міністерства оборони США (DARPA) повідомило про успішно проведене випробування гіперзвукової ракети з прямоточним повітряно-реактивним двигуном за програмою HAWC.

Цю ракету американські військові називають абревіатурою HAWC (Hypersonic Air-breathing Weapon Concept, концепт гіперзвукової повітряно-реактивної зброї).

Випробування відбулися минулого тижня.

Тести AGM-183A ARRW на B-52H. Серпень 2020. Фото: ПС США

Ракета, була запущена з літака-носія та через кілька секунд після скидання у неї запустився прямоточний повітряно-реактивний двигун, який розігнав її до швидкості 5 Махів, тобто в п’ять разів більше швидкості звуку.

Метою тестувань була перевірка інтеграції та послідовність пуску ракети з літака, перевірка роботи двигуна та політ на великій швидкості.

В ході випробувань, які проводилися спільно з Повітряними силами США та DARPA, основні поставлені цілі були досягнуті.

Розробкою цього зразка гіперзвукової зброї займається корпорація Raytheon Technologies, двигун для ракети створила компанія Northrop Grumman.

Тести AGM-183A ARRW на B-52H. Серпень 2020. Фото: ПС США

Роботи за програмою HAWC (Hypersonic Air-breathing Weapon Concept) ведуться в рамках тендеру, оголошеного військовими в середині 2010-х років. Він передбачає розробку гіперзвукової авіаційної ракети, яку можна було б запускати з винищувачів декількох типів, включаючи F-35 Lightning II.

За підсумками тендера DARPA розраховує отримати боєприпаси, здатні виконувати польоти на швидкості понад 5 чисел Маха.

Крім того, за підсумками проєкту HAWC повинні бути отримані технології керованого гіперзвукового польоту, прямоточного гіперзвукового повітряно-реактивного двигуна, що працює на вуглеводневому паливі, а також термостійких матеріалів.

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...