Поки в Петровському розведення: Трагічні подробиці загибелі українських бійців на Донбасі (фото)

Загиблі в складі групи досвідчених бійців виконували завдання з прочісування району, де була помічена активність снайперської пари.

Роман Селіхов. Фото: Фейсбук.

У неділю, 10 листопада, поблизу селища Луганське на Світлодарському напрямку (Донецька область) в результаті розриву боєприпасів отримали смертельні поранення старший сержант 72-ї окремої механізованої бригади Роман Селіхов (позивний «Гера») і сапер 12-го окремого мотопіхотного батальйону «Київ» цієї ж бригади Юрій Олійник (позивний «Полтава»), передають Патріоти України.

Як повідомив у понеділок, 11 листопада, на брифінгу ООС комбриг Руслан Татусь, загиблі в складі групи досвідчених бійців виконували завдання з прочісування району, де була помічена активність снайперської пари.
«При просуванні на відстані приблизно 700 метрів від наших позицій противник привів в дію радіокерований фугас, внаслідок чого Юрій Олійник і Роман Селіхов загинули на місці. Ще два бійця групи отримали поранення», - розповів Руслан Татусь.
Поранених і загиблих оперативно евакуювали. За словами комбрига, всі учасники операції командуванням ООС представлені до державних нагород. 43-річний Роман Селіхов і 44-річний Юрій Олійник - посмертно. Про загибель Юрія Олійника першим розповів на своїй сторінці в Facebook журналіст Володимир Кухар.
«Загинув наш бойовий побратим, боєць 12-ї ОМПБ Юрій Михайлович Олійник (Юра "Полтава"). Юра вийшов на своє останнє бойове завдання як сапер на Світлодарській дузі. Юрій народився в 1974 році на Полтавщині. Жив в Києві, працював в Києво-Святошинському дорожньо-експлуатаційному управлінні трактористом. Прийшов [на фронт] з третьою хвилею мобілізації, з якої прийшло багато добровольців. Під час війни в 2014-2015 роках служив в 3-му взводі 2-ї роти 12-го батальйону, пізніше - командиром відділення в 4-й роті 12-го батальйону. Отримав звання старшини. Був досвідченим бійцем і дуже хорошою людиною. І взводний, і ротний характеризують Юру з кращого боку. Фанат полювання. Любив господарювати, смачно готував. Залишилося двоє дітей - син і дочка, 1996 і 1998 років народження. 15 листопада має бути б 45-й день народження Юри», - написав журналіст.

Відомо, що Роман Селіхов у 2015-2016 роках служив в 81-й окремій аеромобільній бригаді. Був розвідником, виконував обов'язки заступника командира взводу. Пройшов Попасну, Горлівку, Опитне, Авдіївку, шахту Бутівку. Після демобілізації знову підписав контракт із ЗСУ, служив в 72-й омбр. У Романа Селіхова залишилися батьки, дружина і дві дорослі дочки.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...