Поляки образилися: "Свобода" втягнула Україну в міжнародний скандал

Посол Польщі висловив "рішучий протест" та обурення діями ВО "Свобода".

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький направив листа голові Бродівської районної державної адміністрації Оксані Прокопець, в якому висловив протест проти напису на меморіальній дошці в Гуті Пеняцькій. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на польський портал Onet.

Ціхоцький висловив "рішучий протест" та обурення діями ВО "Свобода". Він чекає негайних кроків щодо "припинення на території, що перебуває в підпорядкуванні Бродівської райдержадміністрації, демонстрації ненависті і зневаги до тих, хто вже постраждав і не може вимагати правосуддя".

"Я вірив і досі вірю, що Гута Пеняцька може стати місцем відновлення процесу примирення між поляками й українцями, але бачу, що в Україні є кола, які непокоїть кожен крок у правильному напрямку і які хотіли б, з незрозумілих для мене причин, скасувати будь-який позитивний процес, нещодавно ініційований президентами Анджеєм Дудою і Володимиром Зеленським", - заявив посол Польщі. Вказану меморіальну дошку, як зазначено у Facebook Червоноградської міської організація ВО "Свобода", встановили 30 серпня.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...