Поліція не залишила без уваги зіграну роль: "Зірку" російського телебачення затримали на Харківщині (фото)

"Зірку" російської пропаганди затримали у деокупованому селі Харківщини. Про це повідомив начальник Слідчого управління головного управління Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов, передають Патріоти України.

"60-річна Людмила народилася у селищі Миронівське (Донецька область), внутрішньо переміщена особа до села Манцівка (колишній Великобурлуцький, укрупнений Купʼянський район). Ця жінка вже бачила війну Росії проти України з 2014 року, але усе одно підтримувала "руський мир". Більш того, переїхала вона до Харківської області, а не до росіян", — написав він.

Головний слідчий Харківщини уточнив, що Великий Бурлук та села навколо нього окупували вже 25 лютого. З самого початку окупації Людмила підтримувала війну Росії проти України та окупаційну адміністрацію.

"П’ятого вересня, ще під час окупації, вона взяла участь у зйомках сюжету російського "Першого каналу", де розповіла про позитивні настрої щодо окупації, прославляла та виправдовувала дії представників Росії", — пояснив Болвінов.

Слідчі зібрали усі докази — відеоматеріали та свідчення місцевих мешканців і видали підозру Людмилі у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі строком від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...