Помста "Газпрома" та примус до капітуляції: Російський монополіст, програвши суд щодо "Північного потоку-2", перестав продавати газ Європі, щоб стривожені клієнти "нарешті почули Росію"

Газпром експорт, дочірня компанія Газпрому, перестала пропонувати на ЕТП газ із постачанням у першому кварталі 2022 року і на весь 2022 рік, повідомляють Патріоти України з посиланням на дані агентства Bloomberg/

Офіційні дані ЕТП Газпром експорту свідчать, що останній контракт на перший квартал 2022 року було продано 23 серпня. Далі - 24 і 26 серпня — продавалися тільки контракти на 2023 рік.

Зміни в контрактах відбулися через годину після оприлюднення рішення німецького суду, який відмовився звільняти Північний потік-2 від норм газової директиви ЄС, що може затримати запуск газової магістралі.

З 25 серпня на майданчику експортної «дочки» Газпрому доступні тільки контракти на зиму 2022−2023 року і на повний 2023 рік.

Увечері 27 серпня ціна газу на ринку Європи перевищила $580 за тисячу кубометрів, що на понад 6% більше закриття попередніх торгів 26 серпня.

Як повідомлялося, Nord Stream2 AG, дочірня компанія Газпрому і оператор Північного потоку-2, програла в Німеччині судовий розгляд, в ході якого намагалася вивести газопровід з-під дії Газової директиви ЄС.

Серед головних положень Директиви — поділ компаній, що постачають газ, і компаній, які його транспортують. Це означає, що компанія-оператор Північного потоку-2 повинна бути незалежною від Газпрому, а 50% пропускної потужності газопроводу повинні резервуватися для альтернативних постачальників. Винятки можливі, але тільки зі схвалення Єврокомісії.

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...