Понадіялись на російське "авось": П'ять газет проігнорували мовний закон

На українському ринку друкованої преси виявилося п'ять газет, які не дотримуються мовного законодавства. Про це повідомила пресслужба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, зазначають Патріоти України.

Провели моніторинг дотримання статті 25 Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". За нею усі друковані ЗМІ мають публікувати обов'язковий примірник українською мовою.

Виявилося, що низка газет всупереч вимогам законодавства реалізовують свою продукцію виключно російською і в них немає можливості отримання інформацію державною мовою.

Йдеться про газети "Публика", "Итоги недели", "Пусть говорят", "7я" і "Я".

Омбудсмен звернулась до Уповноваженого із захисту державної мови, щоб той відреагував.

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...

Ворог не припиняє атак: Росія знову уразила інфраструктурний об'єкт в Одесі

субота, 20 квітень 2024, 9:52

Військові уточнили наслідки атак Росії у ніч на 20 квітня - ворог атакував балістикою промислову інфраструктуру Запоріжжя та уразив інфраструктурний об'єкт в Одесі, передають Патріоти України. Деталі: Зазначається, що промислову інфраструктуру Запоріж...