Попереду екстрадиція в США: Ексглаву "Приватбанку" Дубілета взяли під арешт в Ізраїлі

В Ізраїлі затримали колишнього очільника "Приватбанку" Олександра Дубілета. Наразі він перебуває під домашнім арештом. Відповідна інформація поширюється у "високих кабінетах у Києві". Про це повідомив журналіст Сергій Лещенко з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

Дубілета затримали в Ізраїлі, – Лещенко

У ексглави українського банку правоохоронці вилучили ізраїльський паспорт. А автомобіль, яким він користувався в Ізраїлі, стоїть на майданчику поліції.

Дубілет повинен перебувати в будинку, де він проживав останні місяці після виїзду з України. За словами Лещенка, це власність Ігоря Коломойського в місті Герцлія, яку оформлено на сестру олігарха.

Наразі Національне антикорупційне бюро України направило затриманому документи про підозру в справі "Приватбанку". Крім цього, експосадовця перевіряють також в ізраїльській справі щодо закупівлі вугілля для "Центренерго".

У чому підозрюють Дубілета

  • Олександр Дубілет обіймав посаду голови правління "Приватбанку" з 1997 року по 2016 рік.
  • 23 лютого 2021 року йому та ще двом високопосадовцям повідомили про підозру. Їх звинувачують у розтраті чужого майна на суму 136 мільйонів гривень.
  • За даними Офісу генпрокурора, вони протиправно виплатили додаткову винагороду на користь пов'язаної з банком страхової компанії за наявними депозитними договорами з нею. Щоб прикрити розтрату грошей "Приватбанку", експосадовці підробили рішення заднім числом.
  • 29 березня НАБУ оголосило Дубілета в розшук. А вже 2 червня Вищий антикорупційний суд заочно його арештував.
  • Втім 22 липня Антикорсуд скасував рішення про заочний арешт. Було прийнято рішення про повторний розгляд справи.

Текст публікації Сергія Лещенка:

У високих кабінетах Києва циркулює інформація, що колишнього главу "Приватбанку" Олександра Дубілета взяли під домашній арешт в Ізраїлі. В нього, за словами джерел, вилучено ізраїльський паспорт, а автомобіль, яким він користувався, перебуває на майданчику поліції.

Дубілету наказано бути в будинку, де він проживав останні місяці після виїзду з України – це власність Ігоря Коломойського, оформлена на його сестру.

На сьогодні НАБУ направило Дубілету в Ізраїль документи про підозру в справі "Приватбанку". Також він перевіряється в ізраїльській справі про закупівлю вугілля для "Центренерго".

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...