"Попереду складні битви": Зеленський розповів, де чекати нових ударів Росії

Російських військових зосереджують на Донбасі та Харківському напрямку для нових потужних наступів. Про це президент України Володимир Зеленський сказав у своєму відеозверненні, передають Патріоти України.

"На сході нашої країни ситуація залишається вкрай складною. Російських військових наганяють на Донбас. На Харківський напрямок також. Вони готуються до нових потужних ударів. Ми готуємось до ще більш активної оборони. Використовуємо всі можливості як внутрішні, так і зовнішні. Попереду складні битви. Зараз ще не можна думати, ніби ми пройшли всі випробування", - сказав Зеленський. Він підкреслив, що всі очікують нашу перемогу, але коли вона вже буде, то кожен побачить, відчує, що настав мир.

Як повідомляють у Генштабі ЗСУ, на Харківському напрямку ворог продовжує блокувати Харків, здійснює перегрупування військ та артилерійські обстріли житлових кварталів. Проводить повітряну розвідку позицій підрозділів ЗСУ із застосуванням БПЛА.

На Ізюмському напрямку окупанти продовжують контролювати частину міста Ізюм та утримують понтонні переправи через річку Сіверський Донець, здійснюють перегрупування військ з метою створення наступального угруповання.

На Донецькому напрямку ворог продовжує здійснювати вогневий вплив та штурмові дії на більшості напрямків. Наносить авіаційні удари по підрозділах наших військ у районах населених пунктів Рубіжне, Біла Гора, Мар’їнка, Сєверодонецк. Основні зусилля зосереджує на взятті під контроль населених пунктів Попасна, Рубіжне.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...