"Попередження було": У СБУ розповіли, хто не дав врятувати "Мрію" (відео)

Літак "Мрія" можна було врятувати від руйнувань з боку російських окупантів, проте військовим не дали облаштувати оборону. Про це заявив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко в ефірі телеканала "Ми —-Україна" 14 вересня, передають Патріоти України.

За його словами, розмови про те, що Російська Федерація може здійснити повномасштабне вторгнення на територію України ходили за кілька місяців до 24 лютого. Українська сторона активно готувалася до цього і намагалася убезпечити важливі об'єкти, але не завжди це виходило зробити.

"Слідчі СБУ встановили, що в січні-лютому 2022 року посадовці ДП "Антонов" фактично перешкоджали військовослужбовцям Нацгвардії облаштувати належну оборону в Гостомелі. Попередження про можливе вторгнення Росії в Україну було і ДП "Антонов" мало рекомендації та приписи, що оборону потрібно посилювати. Але держпідприємство перешкоджало цьому", — розповідає Артем Дехтяренко.

Речник СБУ окремо зазначив, що чиновники з ДП "Антонов" навмисно не підпускали військових на територію підприємства, що і призвело до руйнування літака АН-225 "Мрія".

"Посадові особи не допускали військових на територію підприємства, створювали штучні перешкоди і забороняли зводити оборонні та захисні споруди. У результаті це дало наслідки, про які знає весь світ. Легендарна "Мрія" та ще кілька літаків у Гостомелі були знищені", — підсумував представник СБУ.

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...

Є шанси на перемогу? Підтримка Гарріс американцями з початку місяця зросла на 11 пунктів, - опитування WSJ

субота, 27 липень 2024, 21:46

Підтримка Гарріс серед зареєстрованих виборців різко зросла з 35% на початку місяця до 46%, що на 11 пунктів вище, ніж раніше, однак Трамп все ще попереду. Про це інформує The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Згідно з новим опитуванням,...