Порошенко ще більше скоротив розрив з Зеленським у президентському рейтингу, а "ЄС" збільшила відрив від "Слуги народу", - опитування КМІС

До того ж президент Зеленський очолив антирейтинг українських політиків, випередивши за цим показником свого головного конкурента.

Якби зараз відбувалися вибори президента України, за Володимира Зеленського проголосували б 25,1% тих, хто визначився. За Петра Порошенка 21,8% тих, хто визначився. Такі дані всеукраїнського опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, зазначають Патріоти України.

У порівнянні з груднем 2021 року рейтинг Зеленського знизився на 2%, рейтинг Порошенка навпаки зріс на 2,1%.

Соціологи звертають увагу на скорочення розриву між В. Зеленським і П. Порошенком – якщо в грудні різниця становилася 7,4% (серед тих, хто визначився з вибором), то зараз різниця – 3,3%.

Інші кандидати: Юлія Тимошенко 11,8%, Юрій Бойко 8,3%, Дмитро Разумков 7,2%. Решта кандидатів мають меншу підтримку.

Всеукраїнське опитування “Думки й погляди населення України” (Омнібус) проводилося Київським міжнародним інститутом соціології у лютому 2022 року.

Крім того, як свідчать результати всеукраїнського опитування громадської думки, проведеного тим же Київським міжнародним інститутом соціології, партія “Європейська Солідарність” лідирує також у парламентських рейтингах.

Якби зараз відбувались вибори до Верховної Ради України, за «Європейську Солідарність» готові проголосувати 22,9% респондентів, які визначились з вибором. З грудня підтримка “Євросолідарності” зросла на 3,1%.

За партію “Слуга народу” готові голосувати 16,4% тих, хто визначився. З грудня підтримка партії «Слуга народу» знизилась на 2%.

“Якщо в грудні 2021 року різниця між «ЄС» і «Слугою народу» була в межах статистичної похибки (тобто формально партії ділили перше місце), то зараз “ЄС” має “чисте” перше місце, а “Слуга народу” – друге місце”, – зазначають соціологи.

Інші партії: “Батьківщина” 11,5%, ОПЗЖ 10,1%, “Наші” 6,2%, “Розумна політика” 5,8%. Інші політичні сили отримують значно менше голосів.

Польовий етап дослідження тривав з 5 до 13 лютого 2022 року. Загалом в рамках дослідження було проведено 2004 інтерв’ю.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і з дизайн-ефектом 1.1) не перевищує 2.4%.

Нагадаємо, Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією SOCIS.

Утриманці Путіна у Німеччині спалили дачу глави концерну Rheinmetall за постачання зброї Україні

середа, 1 травень 2024, 18:14

Ліві екстремісти спалили дачу глави оборонного концерну Rheinmetall Арміна Паппергера за постачання зброї Україні. Як повідомило видання Bild, на півночі Німеччини в місті Хермансбург підпалили дерев'яний будиночок на ділянці, що належить Паппергеру, а...

Чи має пакет допомоги США засоби від КАБів: Військовий експерт вказав на важливий нюанс

середа, 1 травень 2024, 17:49

Військова допомога Україні від союзників, зокрема пакет допомоги від США, формується з урахуванням побажань Генерального штабу ЗСУ. Серед засобів, які українська армія отримає завдяки ухваленню рішення про виділення 61 мільярда доларів, можуть бути і з...