Портнов радо потирає руки: ДБР влаштувало "маски-шоу" з повісткою для Порошенка в Музеї Гончара (відео)

Спецназ ДБР увірвався у приміщення Музею Івана Гончара, де сьогодні відкрилась експозиція картин митців з українським корінням із колекції родини Порошенків. Про подробиці події у ефірі одного з телеканалів розповів її очевидець, блогер, громадський активіст та ветеран АТО Олександр Погребиський, передають Патріоти України.

"Сьогодні відбулись справжні "маски-шоу" часів Януковича біля музею, яке по суті зробили співробітники ДБР. Спочатку слідчі зайшли в галерею і почали її оглядати, і коли адвокат Головань почав їх запитувати, що вони тут роблять і з якою процесуальною дією вони тут знаходяться, вони замовкли і не змогли відповісти на питання. Він показав їм свої документи адвокатські, вони втекли в машину, потім вони повернулися разом зі спецназом в масках, в найдорожчому спеціальному одязі. Забігли з цим спецназом в адміністрацію музею імені Гончара. Заблокували вхід в кабінет директора і не дозволили ні журналістам, ні народним депутатам пройти в сам кабінет і дізнатись, що відбувається", - повідомив Погребиський. Він також виклав на своїй сторінці у Фейсбук стрім з місця події.

Як зазначають очевидці подій, перед тим, як увірватися до приміщення, люди, що назвалися співробітниками ДБР, впродовж тривалого часу сиділи у мікроавтобусі біля музею. Чоловік, що назвався слідчим Дощенком, впродовж 30 хвилин спілкувався з кимось по телефону. Коли він завершив розмову, всі прибулі ще якийсь час сиділи в автомобілях і, схоже, чогось очікували.

За словами свідків, люди, які вдерлися до музею, були у масках і зі зброєю. Щодо інциденту в Музеї Гончара висловився адвокат Петра Порошенка Ігор Головань. Він стверджує: все, що робили люди, що представилися співробітниками ДБР, суперечило закону.

"Значно важче знайти дії ДБР, які б відповідали закону. Останнім часом, вони тільки й те і роблять, що порушують закони й права громадян. Петро Порошенко запрошував пристойно людей прийти і подивитись, а не ввалюватись бандитським нападом зі зброєю в масках, а потім втікати, а потім повертатись. А зараз ми тут стоїмо, то може вони за бронетранспортером поїхали. Ще раз кажу, що президент Зеленський обіцяв нам пригоди. І ми маємо пригоди. Оцю обіцянку він не порушив", - підкреслив Головань.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...