Послання Ірану: У Перську затоку зайшов підводний човен США з понад 150 "Томагавками"

Пентагон розгорнув атомний ударний підводний човен USS "Флорида" в районі Перської затоки, з метою продемонструвати силу для стримування Ірану. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на представників Міноборони США, передають Патріоти України.

Незважаючи на те, що "Флорида" оснащена ядерним двигуном, вона не має ядерної зброї. Це один з чотирьох підводних човнів ВМС США, переобладнаних з ядерних ракет морського базування на наземну атакуючу зброю і коммандос "Томагавк".

"Флорида" може нести до 154 ракет "Томагавк" або до 66 командос "Морських котиків", які можуть таємно покинути судно через передні носові відсіки.

Прибуття "Флориди" свідчить про зусилля Міністерства оборони відмовити Іран від здійснення, як він каже, проксі-атак на Ізраїль або нових атак на американські сили в Іраку та Сирії.

Його розгортання в Перській затоці стало щонайменше другим цього року. У квітні Військово-морські сили опублікували фотографію "Флориди", яка проходить через Суецький канал на шляху до Червоного моря після розгортання в Середземному морі.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...