Посилення мобілізації в Україні: Експерт розповів про загрозу призову всіх без винятку

В Україні найближчим часом можуть посилити мобілізацію, про яку нещодавно публічно висловився головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Таку думку в коментарі для ТСН.ua висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

"В будь-якому разі будуть ухвалені відповідні рішення щодо посилення мобілізації", — вважає Олександр Коваленко. Водночас військовий експерт не поділяє думки, що мобілізовані будуть усі або майже всі чоловіки.

Олександр Коваленко звертає увагу на те, що в Україні є певна кількість латентних сепаратистів. "На жаль, сьогодні у нас є певна кількість чоловіків, які непридатні для виконання функцій військовозобов'язаного, захисника України за однієї причини – вони є латентними сепаратистами. Це серйозне питання, — каже Олександр Коваленко. — Нам потрібні вмотивовані, патріотично налаштовані люди. Люди з вулиці можуть виявитися, наприклад, агентами ворожих спецслужб, які будуть направлені на полігон".

За словами Коваленка, незважаючи на те, що у ворога більший мобілізаційний ресурс, досягти переваги на фронті можливо, якщо посилити декілька інших напрямків.

"У росіян значно більший мобілізаційний ресурс, це правда. Наше завдання, окрім мобілізації, — покращувати систему управління ресурсами, технічне забезпечення. Комплексно це зможе створити паритет навіть за умови, якщо у росіян буде кількісна перевага. Тобто за таких умов кількісна перевага росіян не буде такою критичною", — каже Коваленко.

Військовий психолог та офіцер ЗСУ Андрій Козінчук вважає, що чергова хвиля мобілізації зараз дуже необхідна.

"Потреба у свіжих силах на фронті є величезною — ми вже закінчуємося. Люди на війні, на жаль, гинуть, а є ще й поранені. Особисто я зараз із травмою перебуваю не у війську, а у шпиталі, і хтось замість мене виконує мою роботу. Люди поступово йдуть, шпиталі переповнені. У мене особисто в підрозділі звільняються дядьки, яким по 60 років. Нам потрібні свіжі сили на фронті. Ті, хто залишилися – вони стомлені, виснажені, з контузіями. Тобто є величезна потреба, аби освіжити наших людей на передовій", — розповідає сайту ТСН.ua Андрій Козінчук, офіцер 67-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...