Посипався символ Путінізму: ​"Газпром" зазнав величезних збитків, його працівники збунтувалися через невиплати та погрози, - ЗМІ

Монополіст, котрий ще зовсім недавно був одним з головних годувальників Росії відтепер висмоктує фінанси з підупалої економіки держави агресора. Про це йдеться в звіті компанії за дев'ять місяців 2020 року, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Рамблер».

1. Збиток «Газпрому» за період з січня по вересень 2020 року склав 202,207 мільярда рублів проти прибутку в 1,1 трильйона рублів роком раніше.
«Чиста виручка від продажу газу зменшилася на 848 844 млн руб., або на 30%, за дев'ять місяців, і склала 1 959 882 млн руб», - наголошується в релізі компанії.
В основному такі втрати пов'язані зі зменшенням виручки від продажу газу в Європу та інші країни на 40% і зниженням середніх цін (включаючи акциз і митні збори), в рублях.
При цьому чистий збиток, що припадає на акціонерів, склав 218,378 мільярда рублів проти прибутку в 1,048 трильйона рублів в роком раніше.
«Чиста сума боргу збільшилася на 1 295 949 млн руб. або на 41% », - підкреслюється в повідомленні.
2. Вже другий з початку року страйк робітників оголошений на будівництві трубопроводу «Сила Сибіру» - одного з ключових мегапроектів «Газпрому», за допомогою якого Росія сподівається стати великим постачальником газу в Китай.
Вахтовики, що будували компресорну станцію N4 «Іван Москвітін» в Алданскому районі Якутії, оголосили страйк, нарікаючи на невиплати зарплат і порушення умов трудового договору, повідомляє Sakhaday.
При цьому робочі скаржаться на погрози звільнення, складання чорних списків, висилки за межі робочого містечка - в тайгу з перспективою добиратися до будинку за свій рахунок.
За їх словами, така ситуація склалася після 50 днів карантину, які, як їм повідомили, не підлягають оплаті.
Вахтовики записали відеозвернення, в якому стверджують, що компанія ТОВ «Промконсалтінг» (займається підбором персоналу для одного з підрядників «Газпрому») не сплатила відпускні і гроші за роботу у вихідні, а тепер практично змушує їх затриматися додатково на будівництві на невизначений термін.
Робочі вважають, що з самого спочатку були введені в оману. Спроби зв'язатися з керівництвом ні до чого не приводять: за тими телефонними номерами, звідки їх запрошували на роботу, або кидають слухавку, почувши претензії, або переводять розмову на нескінченне очікування.
Люди також повідомляють, що трудові договори отримали тільки через кілька днів після того, як прибули на об'єкт, і що документи «підписуються на коліні».

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...