Потреба була досить нагальна: Речник ВМСУ пояснив, чому українські сили знищили разом з російським гарнізоном одну з "вишок Бойка" біля узбережжя Криму

Як повідомляли Патріоти України, 10 серпня українські військові атакували одну із газових вишок окупантів у Чорному морі. На цій платформі загарбники розміщували обладнання, яке серйозно могло впливати на безпеку цивільного судноплавства, зокрема і на український зерновий коридор.

Як розповів в ефірі телемарафону речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, вишку, по якій влучили ЗСУ, загарбники не використовували для газовидобувної промисловості. Вони встановлювали на ній різноманітне обладнання, в тому числі для GPS-спуфінгу.

"Це фактично навмисна дія, коли засобами радіоелектронної боротьби подають хибні сигнали GPS, щоб заважати системам, які на них орієнтуються. Наприклад, суднам", - пояснив речник ВМС.

Плетенчук зазначив, що встановлене росіянами обладнання на вишці, зокрема могло впливати на роботу українського зернового коридору. Також обладнання GPS-спуфінгу могло впливати на безпеку цивільного судноплавства.

"Деякі системи взагалі автоматизовано працюють по цих координатах (зі спуфінгом, - ред.). І тому відповідно допустити цього було не можна", - розповів речник ВМС.

За словами Плетенчука, за пів доби до ураження росіяни перекинули на вишку особовий склад із відповідним обладнанням. Водночас він зауважив, що на платформі не було цивільного персоналу. Персонал був виключно військовий.

Речник ВМС додав, що наразі точна кількість ліквідованих загарбників ще невідома - потрібна дорозвідка та уточнення інформації.

Раніше повідомлялося, що Військово-морські сили у Чорному морі завдали влучних ударів по бурових газовидобувних платформах, що розташовані біля узбережжя окупованого Криму.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...