"Потрібні люди, які готові воювати": Арестович "анонсував" пом'якшення мобілізації в Україні

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович вважає, що в Україні потрібно пом'якшити мобілізацію. На його думку, чоловікам деяких професій можна дозволити виїжджати за кордон. В інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну в ефірі його програми "Фейгін Live" у неділю, 8 травня, Арестович зазначив, що в ОП про це йде "широка дискусія", передають Патріоти України.

Свою думку експерт аргументував тим, що на фронті для захисту України потрібні люди, які вміють та готові воювати. За його словами, у лавах Збройних сил таких людей уже достатньо.

"Нам не потрібні всі чоловіки, які сидять в Україні. Потрібні тільки ті, хто готовий і хоче воювати, і таких людей достатньо вже в наших лавах і є додатково", – заявив Арестович.

Він також перерахував, чоловікам яких професій, на його думку, можна дозволити їздити на роботу в інші держави. Йдеться, як додав Арестович, про короткі виїзди з обов'язковим поверненням.

"Морякам, бізнесменам, вченим, артистам тощо я б дав можливість виїжджати за кордон, короткі виїзди. Життя триває. Особливо це потрібно бізнесу. Ми не догинаємо палку там, де її давно треба було перегнути і зламати", – сказав радник голови ОП. Він додав, що до цих категорій також можна віднести представників IT-спеціальностей, агрокомплексу та металургів.

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...