"Потрібні станки, яких самі не виробляють": Росія вийшла на пік можливостей виробництва зброї, - експерт

Колишній міністр енергетики Росії та опозиціонер Володимир Мілош заявив, що РФ вийшла на максимум своїх потужностей, передають Патріоти України.

Мілош розповів "24 Каналу", що влітку 2023 року виробництво готових металевих виробів (боєприпасів - ред.) зросло на 30–40% у річному вираженні, але вже до кінця року впали на 8–10%.

"Вони виходять на плато. Чому? Для збільшення виробництва потрібно будувати нові лінії, а для цього потрібні станки, яких не виробляють в Росії. Потрібне особливе обладнання, яке навіть Китай не може постачати", - заявив Мілов.

Крім того, після інформації у ЗМІ, що Росія активно скуповує станки у Тайваню, влада країни відреагувала та ввела додаткові санкції та штрафи для своїх компаній. Це значно вдарить по російському ВПК.

Росія не зможе будувати нові лінії будівництва зі зброї та боєприпасів з двох причин: немає станків, а наявні виробництва переважно засновані на обладнанні Заходу. Воно зношуватиметься та потребуватиме обслуговування. Якщо країни Заходу будуть й надалі перекривати постачання компонентів для виробництва зброї, то цей процес можна стримати та навіть зруйнувати.

Крім того, Мілош розповів, що російські виробники зброї відрізняються від західних тим, що не випускають ніякої продукції окрім військової. Він нагадав, що компанії Airbus Defence and Space, Lockheed Martin або Boeing виробляють багато цивільних продуктів. Тоді як у РФ підприємства працюють, коли гроші з держбюджету постачаються, якщо цей потік закінчиться, вони одразу ж зупиняться.

До повномасштабного вторгнення продаж зброї за кордон приносив 15 мільярдів доларів щороку. Зараз росіяни приховують дані, за оцінкою Мілова, експорт знизився до 5–6 мільярдів доларів.

"Залишилося лише одне "річище" – держбюджет. Якщо він буде "пересихати", а тут ще дефіцит виробничих потужностей... Зараз в оборонної системи такі успішні часи, але далі це не збережеться", - сказав він.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...