Потужний сигнал для РФ: НАТО планує відкрити центр оборонної підготовки для українських військових


Північноатлантичний альянс має намір запустити центр оборонної підготовки, аналізу та освіти для українських військових. Новий проєкт, який доповнить навчальну місію ЄС та наявні програми союзників, передають Патріоти України із посиланням на El Pais.

Джерела видання повідомляють, що центр НАТО буде покликаний допомогти Україні не тільки у військовій підготовці її солдатів і військовослужбовців, а й навчити їх стратегії та управлінню оборонною адміністрацією.

Мета центру - підвищити рівень підтримки країни, яка два роки тому була захоплена Росією, і допомогти привести її сили у відповідність до стандартів Альянсу, до якого вона прагне одного разу приєднатися.

Досі Альянс уникав кроків, які могли б бути витлумачені Росією як загроза. З цієї причини саме члени альянсу - на двосторонній основі або у складі груп - надавали Україні військову техніку та навчання. Новий центр являє собою зміну філософії в цьому відношенні і новий елемент нових відносин між НАТО і Києвом.

31 союзник по військовій організації наразі обговорює, як буде фінансуватися новий центр (чи буде він фінансуватися із загальних рахунків НАТО, чи з бюджетного фонду) і який тип інструкторів буде в ньому працювати; це можуть бути інструктори, розміщені на новій базі, або персонал, направлений членами НАТО на коротший термін, кажуть дипломатичні джерела, знайомі з перебігом внутрішніх переговорів.

Міністри оборони НАТО незабаром остаточно узгодять деталі проекту, який, як очікується, отримає остаточне схвалення на саміті у Вашингтоні в липні.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...