"Повісимо Шойгу на Красній площі": Політолог розповів, як Пригожин "спалив" темник

Ватажок приватної військової кампанії "Вагнера" Євген Пригожин не просто так заговорив про здачу Бахмута. Своєю критикою на адресу російської влади і міністра оборони Сергія Шойгу він видав черговий "темник", передають Патріоти України.

"Бахмут, досить ймовірно, буде зданий, але винувато в цьому буде тепер Міноборони, просравшее народну перемогу. Нехай тепер самі думають, що робити з цією підставою", - відзначив російський політолог Кирило Рогов у Facebook.

За його словами, Пригожин виконує замовлення проти Шойгу і його завдання максимально принизити, розмазати по асфальту, не шкодувати бруду з внутрішніх резервів, використовувати більше заборонених прийомів, знищити, провокувати, нацькувати народний гнів, налякати іншу дубайську еліту.

"Набагато обережніше про Герасимова. Звичайно, він і є головний ляльковод партії військових бюрократів-зрадників. Але ніяких прямих образ. Велика ворожа риба. Путін - папік, повна уважуха, нехай висить портретом на стіні, але при цьому більше дивиться в бік заслуженого відпочинку", - зазначив експерт.

При цьому просувається наратив, що війна буде довгою, важкою, "багато загинуть, іншим треба буде затягнути пояси, відрізати собі вухо і послати на допомогу СВО", але перемога все одно не світить.

"Якщо підемо і просто повісимо Шойгу на Красній площі, то це і буде нормальне свято перемоги. Крім головного лігва ворога (який страшніше України) - міноборони, ще одне недобре місце - дміністрація президента (два заходи на тему). Багато щурів, не відчувають духу війни. Втім, це без особливої емоційності, може, і для відводу очей. Але є і справжні герої, і це навіть не мізинців і Суровікін - хлопці хороші, виконавчі, їх поставити на МО, щоб все було під контролем. Але реальні герої - ФСБ і Дюмін. Взяли Крим як пінку з молока змахнули, без шуму і бруду", - пише Громов.

Крім того, кремлівським пропагандистам уготували цілком зрозумілу долю - вони підуть на звалище історії. "Такий темник. Хто замовник, питання відкрите, але напрямок вітру зрозумілий. І головне - ніякої ворожості до України, всі емоції боротьби спрямовані всередину, на боротьбу з внутрішнім ворогом. Повістка абсолютно доместик. Яка там ядерна зброя! Для того, щоб повісити Шойгу, воно не стане в нагоді", - підсумував політолог.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...