"Пожежу загасили. Поки що": Кулеба прокоментував можливе скасування безвізу через рішення КСУ

За словами голови МЗС, вчора вдалося загасити "пожежу", яка палала в багатьох столицях через рішення Конституційного cуду.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що станом на зараз безвіз з Європейським Союзом захищений, але, якщо не буде знайдене системне рішення для подолання негативних наслідків скандального рішення Конституційного Суду, то всі проблеми для України "збільшуватимуться в геометричній прогресії". Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна", передають Патріоти України.

"Безвізовий режим з Євросоюзом вчора захистили президент, РНБО та уряд, рішуче вживши заходи, які показали нашим партнерам, що рішення Конституційного Суду, яке по суті демонтує антикорупційну інфраструктуру, воно знайде спротив у влади, і ми станемо на захист антикорупційної інфраструктури», - зауважив він.

Міністр зазначив, що станом на зараз безвіз захищений, але, якщо не буде знайдене системне рішення тієї проблеми, яку створив Конституційний Суд, то постраждає не лише безвіз. «Ми втратимо підтримку країн, з якими у нас найбільша торгівля, з якими у нас найбільші реформи, які найбільше підтримують нас у боротьбі із російською агресією. Ми вчора тимчасові рішення ухвалили для того, щоб врятувати ситуацію – вчора завдяки його (президента) рішучості ми змогли погасити пожежу, яка палала в багатьох столицях через рішення Конституційного Суду», - наголосив він.

Водночас, за словами Кулеби, якщо не будуть знайдені системні рішення – то «всі проблеми збільшуватимуться в геометричній прогресії».

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...