Працювали на ворога: СБУ затримала двох агентів ФСБ, причетних до коригування ударів по Дніпропетровщині

Служба безпеки України затримала двох учасників агентурної мережі ФСБ, яку викрили у серпні на Дніпропетровщині. Раніше було затримано шістьох учасників групи, що коригували ракетно-дронові атаки Росії на військові та критично важливі об'єкти регіону, передають Патріоти України.

Наразі СБУ вдалося вийти на ще двох агентів. Це 56-річний керівник охорони місцевого підприємства та 48-річна безробітна з передмістя Дніпра. Вони діяли незалежно один від одного, але координувалися спільним російським куратором.

Агенти передавали координати для ударів по позиціях Сил оборони та об'єктах "Укрзалізниці", які забезпечували переправлення військової техніки та боєприпасів на фронт. Також вони відстежували маршрути військових колон ЗСУ.

Зловмисники фіксували цілі, об'їжджаючи вулиці обласного центру та прилеглих територій. Отримані дані передавали ФСБ у вигляді геолокацій та детальних описів об’єктів.

Обидва агенти були затримані контррозвідниками СБУ за місцями проживання. Під час обшуків у них вилучили телефони з доказами їх злочинної діяльності.

Затриманим оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України - державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану. Їм загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

"Янголи" врятували вже 73 людини: Спецзагін ВМС евакуював з Криму родину українського офіцера, яку переслідувала ФСБ

понеділок, 7 жовтень 2024, 13:15

Загін спеціальної розвідки Янголи евакуював родину офіцера Військово-морських сил з тимчасово окупованого Криму. Про це повідомили у пресслужбі ВМС ЗСУ в понеділок, 7 жовтня, передають Патріоти України. Зазначається, що сім'ї офіцера довелося покинути ...

Більшості ветеранів з Хмельниччини відмовили в оформленні інвалідності: Український комбат висловився про корупційний скандал у МСЕК

понеділок, 7 жовтень 2024, 12:58

Більшість ветеранів війни з Хмельниччини, які подали в МСЕК документи для оформлення інвалідності, отримали відмову. Про це повідомив командир 2-го батальйону Третьої штурмової бригади Дмитро Кухарчук у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти Україн...