Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо знайшов теплі слова, щоб вшанувати пам'ять мільйонів замордованих московсько-радянським режимом українців

Сталін і його кровожерний режим не спромігся знищити українську самоідентичність, вважає канадієць, хочв і завдав народу страшенні рани.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо вважає, що геноцид з боку радянського керівництва не зміг зломити український народ. Про це повідомляє прес-служба канадського глави уряду, зазначають Патріоти України.

“З 1932 по 1933 рік тоталітарний радянський режим Йосипа Сталіна створив в Україні жахливий голод – геноцид, покликаний зломити дух українського народу, стерти його ідентичність і зупинити його прагнення до свободи і незалежності. Мільйони померли від голоду, багато з них діти, інші були заарештовані, депортовані або страчені в рамках цієї жорстокої кампанії”, – заявив Трюдо.

Прем’єр підкреслив, що український народ твердо тримався за свою культуру і за свою мову, незважаючи на спроби придушувати їх. Факт Голодомору згодом також десятиліттями заперечували.

“У цю похмуру річницю я закликаю всіх канадців вшанувати пам’ять жертв Голодомору і визнати той внесок, який українські канадці внесли в побудову кращої країни для всіх нас”, – сказав Трюдо.

Крім того, глава канадського уряду заявив, що в майбутньому Канада продовжить непохитно підтримувати український народ і Україну.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...