​Президент Зеленський передав ЗСУ нове озброєння і розповів про збільшення витрат на оборону

Президент України передав Збройним силам України модернізовані танки Т-64 і Т-72, нові бронетранспортери та бойові машини піхоти, комплекси радіоелектронної боротьби. Він зазначив, що цього року загальний ресурс на національну безпеку та оборону збільшився на 28 млрд гривень, зазначають Патріоти України.

Так у підрозділи Збройних сил України передано132 зразки озброєння і військової техніки, 38 засобів зв'язку і 78 приладів спостереження. Про це розповіли у пресслужбі Офісу президента України 23 серпня за підсумками урочистих заходів із нагоди Дня державного прапора України на військовому аеродромі у Василькові Київської області.

"Це модернізовані танки Т-64 і Т-72. Новітні бронетранспортери, бойові машини піхоти та тактичні броньовані машини, а також сучасні комплекси радіоелектронної боротьби та засоби спостереження", – розповіли в ОПУ.

Президент України заявив, що витрати на національну безпеку та оборону проти минулого року збільшилися майже на 28 млрд гривень. За його словами, пандемія COVID-19 не зменшила витрат на оборонну сферу.

Зеленський вручив сім сертифікатів на зброю командирам військових підрозділів ЗСУ.

"Сьогодні 28 днів, як у нас немає бойових втрат. Увесь світ бачить, що Україна та її воїни, як і будь-які нормальні цивілізовані люди, звичайно, прагнуть миру на сході України. Це не означає, що ми перестанемо дбати про свою армію", – сказав Зеленський.

Ексміністерка фінансів України Оксана Маркарова в жовтні минулого року говорила, що весь бюджет на безпеку та оборону у 2020 році становитиме 245,8 млрд грн, із них 136 млрд грн безпосередньо отримає Міністерство оборони.

У держбюджеті на 2019 рік на сектор безпеки та оборони виділили 209,7 млрд грн (5,38% ВВП), на Міноборони – 102 млрд грн.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...