Президент Зеленський присвоїв 4-й бригаді Нацгвардії їм’я Героя України, котрий служив і загинув у цьому підрозділі

21-річний нацгвардієць врятував побратима ціною власного життя

Президент України Володимир Зеленський присвоїв 4-й бригаді оперативного призначення Нацгвардії ім’я Героя України Сергія Михальчука. Текст указу №336/2020 від 21 серпня оприлюднено на сайті глави держави, зазначають Патріоти України.

"Враховуючи бойові заслуги, мужність, високий професіоналізм та зразкове виконання покладених завдань особовим складом 4 бригади оперативного призначення Національної гвардії України, президент постановив присвоїти ім`я Героя України сержанта Сергія Михальчука 4 бригаді оперативного призначення Національної гвардії України та надалі іменувати її - 4 бригада оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука Національної гвардії України", - йдеться у повідомленні.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Як відомо, 21-річний нацгвардієць Михальчук загинув 14 грудня 2019 року на Донбасі внаслідок артобстрілу окупантами позицій Об’єднаних сил. Під час вибуху сержант Михальчук прийняв на себе основну кількість уламків, прикривши своїм тілом побратима.

Пізніше Зеленський присвоїв Михальчуку звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка".

Нагадаємо, раніше українському військовому Тарасу Матвіїву, який 10 липня загинув на Донбасі від потужного обстрілу окупантів, президент України Володимир Зеленський посмертно присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка".

На Донеччині прощаються із сержантом Сергієм Михальчуком, який героїчно загинув на фронті. Військовому був 21 рік. Минулої суботи біля Новолуганського він підірвався на міні. Його побратими кажуть, що шансів вижити у хлопця не було. Сергія збираються поховати на Алеї Героїв у Харкові.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...