​Прямі переговори по газу з Москвою: Безсмертний попередив, що Путін може заманити Зеленського у пастку "Харківських угод-2", підірвавши Україну зсередини

Колишній учасник Мінських переговорів по врегулюванню конфлікту на Донбасі Роман Безсмертний не виключає, що Російська Федерація спробує проштовхнути Україну так звані Харківські угоди - 2. Москва продовжує використовувати свої енергоресурси як геополітичну зброю. Таку точку зору дипломат озвучив в ефірі Espreso.TV, зазначають Патріоти України.

За словами експерта, російська сторона всіляко намагається посадити Київ за стіл переговорів з газового питання. "Москва вимагає манівцями, щоб Київ сів за стіл переговорів по газу ... Ви маєте рацію, що може вискочити ідея Харківських угод - 2", - заявив співрозмовник.

На думку дипломата, такі можливі домовленості тільки загострять внутрішньополітичну ситуацію в Україні. "Більш того, це призведе до катастрофи. Москва готова Шахер-махер такий зробити, щоб в черговий раз поставити Київ в конфлікт з українським суспільством", - наголосив експерт.

Співрозмовник також акцентував увагу на тому, що черговий виток агресії Росії проти України відбувається в умовах зміни влади в Німеччині, ситуації підготовки президентських виборів у Франції, зростання напруженості в Тихоокеанському басейні і переходу до нової політики в США після приходу в Білий дім Джо Байдена.

"Все це становить той пакет проблем, який дозволяє сьогодні Путіну маневрувати і ставити ультимативні вимоги перед українським керівництвом", - підкреслив дипломат.

Нагадаємо, Харківські угоди, підписані в 2010 році між тодішніми президентами РФ і України Дмитром Медведєвим і Віктором Януковичем, продовжували кінцевий термін перебування Чорноморського флоту РФ в Криму до 2042 року в обмін на перегляд ціни на російський газ для Києва.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...